Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
6 pszichológiai trükk, amivel olvashatsz mások gondolataiban
  2022-11-23 19:23:29, szerda
 
  Nem kell semmilyen szuperképesség ahhoz, hogy olvasni tudj az emberek gondolataiban, ez egy tanulható készség. Ebben pedig rengeteget segít ez a pár pszichológiai trükk.
Íme 6 egyszerű módszer, amellyel hatékonyan olvashatsz az emberek gondolataiban:

1) Testbeszéd
A kommunikáció nem csak arról szól, hogyan beszélsz. A testbeszéd a kommunikáció nem verbális módja, ahol a fizikai viselkedésen keresztül közvetítesz információt. Az olyan nem verbális jelzések, mint a hangszíned, arckifejezésed, tekinteted és gesztusaid, üléspozíciód, testtartásod sokat elárulnak a személyiségedről.

A testbeszéd egyértelműen elárulja, hogy valaki mire gondol. A gondolataink mindig tükröződnek a cselekedeteinkben, ezért érthető, hogy az ember testbeszéde közvetlen kapcsolatban van azzal, hogy az illető mit érezhet vagy gondolhat. Az arckifejezés és a testtartás kiváló forrásai egy személy érzelmeinek megfejtésének.

Ha például stresszesek vagyunk, a homlokunk ráncosodik, hasonlóképpen a fej oldalra billentése beszélgetés közben azt jelzi, hogy valóban érdeklődünk a beszélgetés iránt. Ha valaki örül, a mosolya a szeméig ér, és ráncba szedi a szemét. A szem körüli ráncok hiánya esetlegesen hamis mosolyra utal.

Állva vagy ülve, ha valaki lába az Ön irányába mutat, az azt jelenti, hogy kedvező véleménnyel van Önről. Ha a beszélgetőpartnered lába valaki más irányába mutat, akkor valószínű, hogy inkább azzal a személlyel szeretne beszélgetni, és nem veled. Másrészt, ha keresztbe tett karral, de kissé lábujjheggyel ül vagy áll, az azt jelenti, hogy érzelmileg elhatárolódik a beszélgetéstől.

Hangunkat, kézmozdulatainkat és más nonverbális jelzéseinket nem tudjuk önként manipulálni. A testbeszéd tehát csalhatatlanul tükrözi az ember gondolatait. A testbeszéd elemzése a gondolatolvasás egyik fontos alappillére.

2) Olvasd el a szem jeleit
A szemek mindent elárulnak egy emberről, nem hazudnak, és teljesen igaz, hogy a szem tükör a lélekhez. Ha egy ember szemébe nézel, rengeteg információt nyerhetsz az érzelmi állapotáról. A szemek jelezhetik a bizalmat, a bizalmatlanságot, az elégedettséget, a félelmet, a biztonságot és az érzések széles skáláját. Tudunk mosolyt színlelni, de a pupilláinkat nem tudjuk irányítani.

A szemkontaktus felvétele, amikor beszélgetünk valakivel, a bizalom és az érvényesülés jele. A közvetlen és hosszan tartó szemkontaktus a romantikus érdeklődés jele is. A pupilláink kitágulnak, amikor a szerelmünkre vagy valamire nézünk, amit szeretünk, és amikor a pupillák összehúzódnak, az az elutasítás jele. Másrészt a szemkontaktus kerülése az érdeklődés hiányának a jele, vagy annak, hogy valamit rejtegetünk.

Gyakran nézünk felfelé, amikor megpróbálunk felidézni valamit, vagy vizualizálni egy eseményt vagy képet. A lefelé nézés azonban azzal jár, hogy nem nézünk a másikra, ami ezért a behódolás jele lehet.

Ha boldogok vagyunk, a szemünk megnyúlik, ráncosodik és csillog, ha pedig szomorúak vagyunk, a szemhéjak felemelkednek, ahogy a szemöldök alsó széle is. A félig lehunyt szemek fáradtságot jeleznek; a lefelé és jobbra tekintés azt jelenti, hogy a belső érzelmekre figyelsz; míg a lefelé és balra tekintés azt jelenti, hogy magadhoz beszélsz.
A pszichológusok szerint az izgalom növeli a pupillád méretét. Ez azt jelenti, hogy a pupillaméret az érzelmeinknek és elvárásainknak megfelelően igazodik. Olvass tehát figyelmesen a másik szemében, hogy megismerd a gondolatait.

3) Figyelj a hangszínre
Tudtad, hogy a hang az maga a személy azonossága?
A Barcelonai Autonóm Egyetem tanulmánya szerint a mély hangszín az érettség jele, és hogy az illető megbízható. A rendkívül mély hangok a személy sötét érzéseit jelezhetik. A határozott, magabiztos hangszín azt jelenti, hogy amiről beszélsz, az fontos. A nagy hangerővel való beszéd gyengeséget, önzést és türelmetlenséget jelez, a halk hangerő pedig tapasztalatlanságot és gátlástalanságot. A meleg és kedves hang azt jelenti, hogy az illető megpróbál közelebb kerülni hozzád.

A hanglejtés vagy artikuláció sokat elárul arról, hogy valaki szeretné, ha megértenék. Például a botladozás agresszivitást jelez, a jól definiált kiejtés azt jelenti, hogy valaki nyitott a kommunikációra, a pontatlanság pedig mentális zavartságot jelez.

Figyeltél már arra, hogy milyen gyorsan beszélsz?
Ha nem, akkor tudnia kell, hogy a nagyon gyors beszéd feszültséget és az információ elrejtésének szándékát jelzi. Míg a lassú beszéd nyugalmat jelez.

Ezért az energia, amit a beszédbe fektetsz, sokkal fontosabb, mint maguk a kimondott szavak. A hangminőségre, a beszédsebességre, a hangerőre és az artikulációra való odafigyeléssel rengeteget megfigyelhetsz egy emberről.
Összefoglalva, a hangszín sok mindent jelenthet, és legalább olyan megbízható, mint egy ujjlenyomat.

4) Figyeld meg a légzést
Az, ahogyan lélegzel, sokat elárul a mentális állapotodról és arról, hogy milyen tempóban éled az életed.
Meglepődtél?

Az emberek a " gerincük tövén" keresztül lélegeznek, amikor ellazultak. Feszültség és szorongás idején a légzésük rövid, túlzottan gyors és felszínes. Ez annak a jele is lehet, hogy az illető esetleg szégyenlős és kényelmetlenül osztja meg személyes életével kapcsolatos információit, vagy megpróbál információkat elrejteni.

5) Növeld az interakciók idejét
Ahhoz, hogy jobb legyél, időt kell töltened az emberekkel. Minél többet beszélgettek különböző témákról, annál jobban megfigyelheted a testbeszédüket, a hangszínüket, a légzési stílusukat, és megismerheted a gondolataikat. Az emberek nem fedik fel magukat könnyen idegeneknek, de ha barátságos vagy velük, lassan megnyílnak az ötleteikről, attitűdjeikről, értékeikről és gondolkodásmódjukról.
A másik ember pszichéjébe való betekintés segít többet megtudni a gondolkodásmódjáról. Ha valakivel időt töltesz, könnyebben megérted, hogyan reagál az illető bizonyos helyzetekre, mert tanúja voltál a viselkedésének.

Éppen ezért megdöbbenve nem veszed észre, ha a barátod valami váratlan dolgot tesz. Lehet, hogy nem láttad előre, ami arra utal, hogy nem töltöttetek elég időt együtt.
Gyakran előfordul, hogy egy kapcsolatban, még több év együttlét után sem értheted meg, mi jár a másik fejében. Ha tudatosan kapcsolódsz egy személyhez, az segít megérteni a tulajdonságait és azt, hogy hogyan viselkedik a legtöbb esetben.

6) Védd az energiádat
Ebben az univerzumban minden energia, így gondolatainkkal és szándékainkkal befolyásolhatjuk az anyagot, ezáltal pedig a többi embert is. Mivel, a testünk és a gondolataink energia, folyamatosan " univerzális " jeleket küldhetünk a szándékainkon és gondolatainkon keresztül.

Még akkor is energiát küldünk, amikor másokkal beszélgetünk és eszmét cserélünk. És amikor megpróbáljuk megérteni egy másik ember gondolatait és elképzeléseit, bizonyos mértékig részt veszünk azok olvasásában. Ebből tudjuk, hogy az illető egy hullámhosszon van-e, érdekli-e a beszélgetés, vagy itt az ideje, hogy változtassunk a beszélgetésen.

Hasonlóképpen, a másoktól kapott szándékok és gondolatok is befolyásolhatják az elmédet és az agyadat. Légy tehát óvatos, hogy kivel lépsz kapcsolatba, és kivel próbálsz mély kapcsolatot kezdeményezni. Mert a te mentális állapotod befolyásolni fogja a másik személy mentális beállítottságát és fordítva. Ha dühös vagy haragtartó vagy valakivel szemben a környezetedben, a barátod vagy kollégád ugyanezt az érzést fogja tükrözni. Ha pedig valaki depresszióban van, akkor te is képes leszel magadba szívni ezt az energiát, és hajlamos te is hajlamos leszel magad alatt lenni.

A gondolatolvasás mellett magas fokú önismeretre is szükséged van ahhoz, hogy megvédd az energiádat. Tudatosnak és önmagadra összpontosítónak kell lenned, hogy jobban tudj olvasni egy másik ember elméjében. Ez azt jelenti, hogy empatikusnak is kell lenned a másik emberrel szemben - ez egy alulértékelt emberi tulajdonság.
Forrás :facts :Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Címkék: összpontosítónak, bizalmatlanságot, beszédsebességre, gátlástalanságot, türelmetlenséget, befolyásolhatjuk, befolyásolhatják, személyiségedről, beállítottságát, gondolatolvasás, gondolatainkkal, szuperképesség, elvárásainknak, csalhatatlanul, szándékainkkal, testbeszédüket, megfigyelheted, környezetedben, gondolatainkon, kommunikációra, viselkedésének, tulajdonságait, arckifejezésed, elégedettséget, megfigyelhetsz, odafigyeléssel, beszélgetéstől, pszichológusok, kényelmetlenül, attitűdjeikről, agresszivitást, információkat, megismerheted, szándékainkon, változtassunk, hasonlóképpen, emberek gondolataiban, tanulható készség, fizikai viselkedésen, testbeszéd egyértelműen, gondolataink mindig, ember testbeszéde, testtartás kiváló, személy érzelmeinek, homlokunk ráncosodik, beszélgetés iránt, szem körüli, személlyel szeretne, testbeszéd tehát, ember gondolatait, testbeszéd elemzése, gondolatolvasás egyik, Barcelonai Autonóm Egyetem,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png telefon  Akarat  Nagyon különös  Lóhere  Aki nem dolgozik, ne is egyék  George Byron - Ahogy itt jár -...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Neked tudnod kell  Szép napot kívánok  A boldog családok mind hasonló...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Adakozás  Facebookon kaptam  Akarat  Egy lelki imádság  Leonardo da Vinci gondolata  Png kutya  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Neked tudnod kell  Nem tudhatod  képre írva  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Segítsük barátainkat, hogy meg...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A sors  Mindig jusson idő nevetni  Ne kapaszkodj magasabbra,  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Erdőn  Kaffka_Margit  Az engedelmesség miért nem vál...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Éretlen vers  Hogy lehet megtartani  Alázat  Alázat  Akarat  Adakozás  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Nevem  Ami embereknek lehetetlen, az...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png csokor  Facebookon kaptam  Akarat  Fekete-erdő desszert  Nem számIt  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Erdőn  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
emberek gondolataiban, tanulható készség, fizikai viselkedésen, testbeszéd egyértelműen, gondolataink mindig, ember testbeszéde, testtartás kiváló, személy érzelmeinek, homlokunk ráncosodik, beszélgetés iránt, szem körüli, személlyel szeretne, testbeszéd tehát, ember gondolatait, testbeszéd elemzése, gondolatolvasás egyik, szem jeleit, szemek mindent, szem tükör, ember szemébe, érzelmi állapotáról, szemek jelezhetik, érzések széles, szemkontaktus felvétele, érvényesülés jele, romantikus érdeklődés, pupilláink kitágulnak, szerelmünkre vagy, pupillák összehúzódnak, szemkontaktus kerülése, érdeklődés hiányának, eseményt vagy, lefelé nézés, behódolás jele, szemünk megnyúlik, szemhéjak felemelkednek, szemöldök alsó, félig lehunyt, belső érzelmekre, pszichológusok szerint, izgalom növeli, pupillád méretét, másik szemében, személy azonossága, mély hangszín, érettség jele, illető megbízható, rendkívül mély, személy sötét, nagy hangerővel, halk hangerő, illető megpróbál, hanglejtés vagy, botladozás agresszivitást, pontatlanság pedig, nagyon gyors, információ elrejtésének, lassú beszéd, beszédbe fektetsz, kimondott szavak, artikulációra való, mentális állapotodról, légzésük rövid, illető esetleg, interakciók idejét, légzési stílusukat, másik ember, illető bizonyos, barátod valami, másik fejében, segít megérteni, legtöbb esetben, univerzumban minden, többi embert, gondolataink energia, hullámhosszon van-e, másoktól kapott, másik személy, barátod vagy, érzést fogja, gondolatolvasás mellett, másik emberrel, alulértékelt emberi, összpontosítónak, bizalmatlanságot, beszédsebességre, gátlástalanságot, türelmetlenséget, befolyásolhatjuk, befolyásolhatják, személyiségedről, beállítottságát, gondolatolvasás, gondolatainkkal, szuperképesség, elvárásainknak, csalhatatlanul, szándékainkkal, testbeszédüket, megfigyelheted, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4497
  • e Hét: 29388
  • e Hónap: 60874
  • e Év: 265575
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.